Super Mario Bros.

Super Mario Bros.

24,669,122 Speelt

Vind het leuk
3.8 - 215K stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Spel gepauzeerd

Hoe speel je Super Mario Bros.?

In Minigames hebben we de beste gratis spelletjes en alle versies van klassieke spellen en karakters. Je kunt Super Mario Bros. niet missen, dus druk gewoon op spelen om je spel te beginnen. Geniet van een prachtige replica van Nintendo's klassieke Super Mario Bros. Spring, verzamel munten en power-ups, vernietig vijanden en voltooi met succes alle levels samen met Mario. Als je favoriete personage zijn broer Luigi is, dan kun je Super Luigi Bros. spelen.

Hoe speel je Super Mario Bros?

Dit klassieke videospel heeft een zeer eenvoudige besturing die toch een geweldige gameplay biedt. Gebruik de richtingsknop op je toetsenbord om Mario te bewegen of hem te laten hurken. Gebruik de Z-toets om te springen en druk op een richting op het pijlpad om de sprong te leiden. Gebruik de X-toets om Mario rond het podium te laten rennen, waardoor je aan vijanden kunt ontsnappen en langere sprongen kunt maken. Je vindt "power-ups" rond het podium die Mario krachtiger maken. De rode paddenstoel zal hem doen groeien. De bloem zal hem de kracht geven om vuurballen te gooien. De groene paddestoel zal hem een extra leven geven. Gebruik ze verstandig en versla alle vijanden die je tegenkomt.

Wil je tips over hoe je de beste kunt zijn in Super Mario Bros?

Er zijn een paar sluiproutes in Super Mario Bros waarmee je sommige van de gevaarlijkere werelden kunt overslaan en snel verder kunt komen in het avontuur. Om van 1-2 naar werelden 2, 3 of 4 te gaan, ga je naar het gebied met de platformen die op en neer gaan en probeer je de top van het level te bereiken. Als je verder loopt kom je bij een gebied met pijpen waar je kunt kiezen naar welke wereld je gaat. Vanuit wereld 4-2 kun je naar wereld 6, 7 en 8. Je moet twee onzichtbare blokken vinden tussen twee pijpen met de Koopa Troop ertussen. Klim terug naar het dak en je zult andere pijpen vinden die je naar andere werelden zullen brengen.

Wie heeft de originele Super Mario Bros gemaakt?

Het originele Super Mario Bros. werd door de beroemde Shigeru Miyamoto gemaakt in september 1985, geproduceerd door het bedrijf Nintendo, voor het NES (Nintendo Entertainment System) platform. Dit spel was het spel dat het personage van Mario populair maakte en hem tot beroemdheid katapulteerde, waardoor hij tot op de dag van vandaag een van de meest herkende personages in de geschiedenis van videospelletjes is.

Besturingselementen
  • MOVE
  • z SKIP
  • x RENNEN

Minitorneos, chat & make friends

Tags