Monopoly

Monopoly

6,108,691 Speelt

Vind het leuk
3.8 - 51K stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Spel gepauzeerd

Hoe speel je Monopoly?

Geniet van een klassieker! Het doel van het spel is om een monopolie te bereiken, door het bezit van alle eigendommen en onroerende goederen die in het spel voorkomen. De spelers bewegen hun respectievelijke fiches om beurten op basis van de score van de dobbelstenen. Spelers komen terecht op eigendommen die ze bij een denkbeeldige bank kunnen kopen, of laten ze door de bank veilen als ze niet worden gekocht. Als de eigendommen waar ze op vallen al eigenaars hebben, kunnen de eigenaars kosten in rekening brengen om hun eigendom door te geven of kan de valker het van hen kopen.

Hoe speel je Monopoly?

Het doel van het spel is een monopolie te verkrijgen op de straten en onroerende goederen die over het bord verspreid liggen. De spelers verplaatsen hun speelfiguren met de klok mee over het bord, afhankelijk van het gegooide aantal ogen op de dobbelstenen. Als zij op een eigendom terechtkomen kunnen zij het van de handelaar kopen of het aan de andere spelers veilen. Als een speler op een eigendom komt dat al eigendom is, zal hij de eigenaar de huurprijs van dat eigendom moeten betalen. Overal op het bord vindt u andere specifieke vakjes met hun eigen regels. Sommige kunnen gekocht worden zodat de speler die erop landt moet betalen, andere laten je een kaart trekken die voordelig kan zijn of dwingen je gewoon te betalen. En als je pech hebt, val je in de gevangenisbox die je dwingt opgesloten te blijven totdat je dubbel gooit of betaalt om eruit te komen. Uiteindelijk wint de speler die de meeste rijkdom heeft vergaard of de enige is die niet failliet is gegaan.

Hoe kan ik winnen met Monopoly?

Er zijn een paar tips die u kunt volgen om de beste in Monopoly te worden. Om te beginnen, koop zoveel mogelijk onroerend goed als binnen je bereik ligt. Je wint het spel sneller door je tegenstanders te ruïneren dan door geld te sparen. Koop zoveel rode en oranje eigendommen als je kunt. Het is bewezen dat je daar het meest valt bij dobbelsteenworpen. Spaar geen geld, vooral niet in het begin van het spel. Geld in je hand hebben is prima, maar het zal stilzitten en niet meer inkomsten voor je genereren met de pech van de andere spelers. Spoorwegen en andere transporten leveren niet zoveel geld op als je zou denken, dus vecht er niet om met andere spelers. Bouw huizen en hotels zo snel als je kunt. En als je aan het eind van het spel in de gevangenis belandt, probeer er dan niet meteen uit te komen. U bespaart geld door niet op andermans eigendom te kunnen landen, en de andere spelers kunnen op het uwe landen en winst maken.

Wie heeft het originele Monopoly bedacht?

Het spel vindt zijn oorsprong in een spel dat in 1904 werd bedacht en dat Landlord's Game heet. Een versie van dit spel, gebaseerd op de stad Atlantic City, werd gepatenteerd in 1935 en werd gekocht door de Parker Brothers Company, die het tot op de dag van vandaag verkoopt, nu onder beheer van de Hasbro Company. Naar schatting zijn er sinds de uitgave meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht, waarmee het het meest gespeelde bordspel ter wereld is.

Besturingselementen
 • SELECTEREN

Gameplays

Er zijn nog geen gameplays

Minitorneos, chat & make friends

Tags

🕹️ Welke games zijn vergelijkbaar met Monopoly?

 1. Monopoly 3D
 2. Kizi Town
 3. Foody avenue
 4. Mafia Battle
 5. Burger Restaurant Express

❤️ Welke zijn de nieuwste %categorie% die lijken op Monopoly?

 1. Color Strings
 2. Raft Craft
 3. Die Devil: Troll Game Again
 4. Late Awakening
 5. Origin

🔥 Wat zijn de meest gespeelde games zoals Monopoly?

 1. Plants Vs Zombies
 2. FireBoy and WaterGirl: The Forest Temple
 3. Minecraft
 4. Roblox
 5. Suika Game