Wordle

Wordle

1,614,990 Speelt

Vind het leuk
3.2 - 2,934 stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Prestaties & Highscores
Spel gepauzeerd

Hoe speel je Wordle?

Hoe speel je Wordle?

Veel plezier met het dagelijkse woordspel Wordle. Het is een verslavend spel dat het halve internet verslaafd heeft gemaakt en het eerste virale spel van 2022 is geworden! Dompel jezelf onder in een spel waarin je elke dag een woord moet raden, met een kruiswoordraadsel-indeling hoewel het ook gelijkenissen heeft met andere spellen zoals Mastermind en echt eenvoudige mechanica.

Het doel is om één woord te raden in slechts zes pogingen. Schrijf een willekeurig woord van 5 letters op het bord en let op de letters die grijs, groen of geel gemarkeerd zullen worden. Dit zullen aanwijzingen zijn dat deze letters deel uitmaken van het mysterie woord:

  • Grey: De letter ontbreekt.
  • 🟨Gele: de letter staat er wel, maar de positie is onjuist.
  • 🟩Groen: De letter is er en de positie is correct.

Geniet van een heel bijzondere uitdaging en raad het woord dat achter het bord verborgen zit door je ongelooflijke kennis van de Spaanse woordenschat aan te tonen. Veel plezier!

Wie heeft Wordle gemaakt?

Dit spel is ontwikkeld door Josh Wardle. Maar de Colombiaan @danielfrg heeft de Spaanse versie van het spel van het moment gemaakt.

Wat is het beste woord om Wordle te gaan spelen?

Om te proberen het woord het snelst te raden, is het het beste om te proberen de meeste informatie in de eerste 2 pogingen te krijgen. Gebruik dan de resterende 2 om te raden wat de volgende woorden zijn. Maar er zijn 2 woorden die aan het begin gebruikt kunnen worden, zoals Jaloezie en Ideeën. De combinatie van deze medeklinkers en klinkers helpt bij het oplossen van deze puzzel, omdat ze enkele van de meest gebruikte letters bevatten. Vanaf hier, ben je halverwege om de wordle vandaag vrij te spelen. Merk op dat als u de letter ñ moet typen of tildes moet zetten, u de ALT/OPTION toets moet gebruiken.

Trucs om Wordle te verslaan

De belangrijkste truc is om de volgorde in gedachten te houden die gevolgd moet worden om zo snel mogelijk de letters te krijgen die het woord van de dag vormen:

  • Begin met het raden van de klinkers. Gebruik een woord met zo veel mogelijk klinkers bij de eerste poging.
  • Ga verder met de medeklinkers en onthoud welke het meest gebruikt worden in het Spaans: 'r', 's', 'n' of 'l'.

Trucs om het woord uit Wordle te halen

Als je jammerlijk gefaald hebt, wil je misschien vals spelen om te winnen bij Wordle en kan je je toevlucht nemen tot enkele van de cheats die we je tonen:

  • Als je alle 6 pogingen al hebt gebruikt en het nog eens wilt proberen, kun je incognito inloggen en heb je oneindig veel mogelijkheden om het woord te raden.
  • Een andere truc om te winnen met Wordle is om alle woorden te kennen. Om dit te doen, vind je in de broncode een lijst van alle woorden.
  • Ten slotte zullen alle spelers het woord delen, en aangezien de oplossing voor allen steeds dezelfde is, kun je de sociale netwerken binnengaan om te zien wat de mensen over de oplossing zeggen.

Wordle is ook te vinden in deze platformen:

Besturingselementen
  • SELECTEREN
  • ESCRIBIR

Minitorneos, chat & make friends

Tags