Mahjong Connect

Mahjong Connect

891,362 Speelt

Vind het leuk
3.7 - 1,798 stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Spel gepauzeerd
Speel

Hoe speel je Mahjong Connect?

Knijp je hoofd maximaal samen en geniet van het spelen van dit Chinese solitairespel! Groepeer de tegels in precies dezelfde paren en verwijder ze van het bord om alle levels tot een goed einde te brengen.

Ongeacht de oorsprong, is het een feit dat je tegenwoordig overal ter wereld en op elk apparaat van deze populaire klassieker kunt genieten dankzij online spellen zoals die je in deze sectie kunt vinden, van de solitaire mahjongversie tot de bordversie van dit spel waarbij je 4 spelers, 144 tegels en natuurlijk het speelbord nodig hebt, maar hier heb je alleen het internet en je eigen intelligentie nodig om het spel te voltooien en een echte kampioen te worden.

Je hoeft alleen maar de paren te selecteren en wij zorgen voor de rest, van het schikken van de tegels op het bord tot de muziek om in de stemming te komen.

Mahjong solitaire spelregels

Hoe speel je gratis mahjong? Gratis mahjong solitaire (of mahjong online) spelen is heel eenvoudig. Bij elk spel moet je identieke tegels vinden en ze openleggen om paren te vormen. Zodra deze tegels zijn vrijgegeven, verdwijnen ze van het bord. En diegene die er vlak naast lagen nemen hun plaats in, waardoor nieuwe vervoegingen kunnen worden gemaakt. Bij de online mahjongvariant (Connect) zijn alleen tegels nodig die verticaal of horizontaal met elkaar verbonden kunnen worden. Bovendien is het bord gerangschikt in opeenvolgende rijen.

Tips voor beginners in Mahjong Solitaire

Gratis mahjong spelen vereist geen ingewikkelde tactiek. Het is voldoende om aandacht te besteden aan het bord en het te leren lezen in de twee richtingen die zijn toegestaan bij het vormen van paren (verticaal en horizontaal). Maar om mogelijke impasses te voorkomen en het spel te versnellen, is het een goed idee om te weten welke stukken als volgende zullen vallen als er een paar wordt gevormd. En op deze manier altijd het best mogelijke paar te kiezen. Met andere woorden, degene die het snelst nieuwe vervoegingen vrijgeeft.

Verschillen tussen Mahjong Solitaire en andere Mahjong-spellen

Bij gratis mahjong solitaire kun je de uitdaging alleen aangaan en rechte lijnen vormen. Andere varianten van mahjong solitaire vereisen dat de tegels slechts aan één kant onbedekt zijn en bieden complexere borden (zoals het meer traditionele spinnenbord). De meest klassieke versie vereist echter drie tot vier spelers, waarbij de competitieve component het belangrijkste is.

Geschiedenis van Mahjong solitaire

Mahjong solitaire of Chinees mahjong solitaire werd populair in het Westen (vooral in de Verenigde Staten) tijdens de eerste helft van de vorige eeuw, samen met enkele andere herzieningen van het originele spel. Het is aan het einde van het Chinese Rijk dat het volledig geformuleerd en opgeschreven verschijnt. En toen verscheen er een belangrijke publicatie: Rules of Mah-Jongg, door Joseph Park Babcock. De tekens en stukken, evenals het bordsysteem, lijken echter inspiratie te vinden in zeer oude traditionele elementen van de Chinese cultuur, zoals de oude kalenders en hemelse orakels. Tegenwoordig is mahjong een zeer populair spel in het grootste deel van Azië en een nationale sport in het land van herkomst. Chinese mahjong solitaire heeft legioenen fans over de hele wereld.

Blijf gratis andere Mahjong solitaire spellen spelen.

Je kunt Mahjong solitaire spelen zonder te downloaden bij Minijuegos, en hier zijn enkele van de meest gespeelde versies: Chinees Solitaire, Spider Solitaire, White Card Solitaire of Super Mega Solitaire. En je kunt altijd alle versies zien die we hebben in onze Gratis Solitaire Games of Mahjong Games, welke durf jij te proberen?

Besturingselementen
  • SELECTEREN

Minitorneos, chat & make friends

Tags