UNO Online

UNO Online

-

13,952,092 Speelt

Vind het leuk
3.8 - 64K stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Spel gepauzeerd
Speel

Hoe speel je UNO Online?

Speel dit klassieke bordspel in Minispelletjes. De mythische UNO, het kaartspel voor meerdere spelers dat iedereen thuis heeft, nu in de digitale versie voor de browser en met een multiplayer-modus waarin je de machine of andere spelers in de online versie onder ogen kunt komen.

Speel UNO online en je kunt de sensatie voelen van het hebben van de laatste kaart in je hand, van het zetten van een +2 om je tegenstander te laten zinken of van het krijgen van terug naar iemand door het laten vallen van die +3 die je hebt gehouden alle spel.

Hoe speel je UNO?
Voor het geval je het nog niet weet, in UNO Online worden 7 kaarten aan elke speler uitgedeeld en de eerste die zich van alle kaarten ontdoet voordat de rest de ronde wint. Deze kaarten zijn genummerd van 1 tot 9 en zijn in 4 verschillende kleuren. Om een kaart te kunnen spelen, moet deze aan een van deze twee voorwaarden voldoen:

 • Het moet dezelfde kleur hebben als de laatst gespeelde kaart.
 • Het moet hetzelfde nummer hebben als de laatst gespeelde kaart.

Naast de genummerde kaarten kun je ook andere soorten kaarten vinden die het spel veranderen of die je kunt gebruiken om het spel van je tegenstanders te belemmeren:

 • +2 Kaart: Deze kaart kan van een van de 4 kleuren zijn en u zult deze moeten spelen na een kaart van dezelfde kleur. Als je deze kaart speelt, voeg je twee kaarten van het kaartspel toe aan de hand van de volgende speler en laat je hem zijn beurt verliezen. Deze kaart kan niet worden tegengeworpen.
 • Reverse Card: Deze kaart kan van een van de 4 kleuren zijn en u zult deze moeten spelen na een kaart van dezelfde kleur of type. Bij het spelen van deze kaart wordt de richting of volgorde waarin de spelers spelen omgekeerd.
 • Draai Jump Card: Deze kaart kan van een van de 4 kleuren zijn en u zult deze moeten spelen na een kaart van dezelfde kleur of type. Als je deze kaart speelt, verlies je de volgende speler zijn beurt.
 • Joker of Colour Change Card: Deze kaart kan worden gebruikt na elke gespeelde kaart. Als je het speelt, mag je de kleur van de kaart kiezen die de volgende speler zal moeten spelen.
 • +3 Kaart: Deze kaart kan worden gebruikt na elke gespeelde kaart. Bij het uitspelen van deze kaart voeg je drie kaarten van het kaartspel toe aan de hand van de volgende speler en laat je hem zijn beurt verliezen. U kunt ook de kleur kiezen die de volgende speler zal moeten spelen. Deze kaart kan niet worden tegengegaan.

Als u op enig moment geen kaarten heeft om te spelen, moet u een kaart uit het kaartspel trekken. Als de kaart die u trekt niet overeenkomt met de vorige kaart in kleur, nummer of type, kunt u deze niet spelen en verliest u uw beurt.

En vergeet de belangrijkste regel van het spel niet. Wanneer u speelt en de op één na laatste kaart laat vallen, moet u onmiddellijk op de EEN-knop drukken, om de rest te waarschuwen dat u uw laatste kaart nog hebt. Als u dit niet doet, wordt u gestraft met 2 kaarten uit het kaartspel.

Als een speler een ronde wint, verdient hij net zoveel punten als de som van de waarde van de kaarten die hij nog heeft voor de andere spelers. De speler die als eerste 250 punten krijgt is de winnaar van het spel.

Wie heeft het spel UNO gemaakt?
Het originele spel is gemaakt door Merle Robbins, een kapper uit Ohio, in 1971. Hij en zijn familie speelden vroeger als hobby kaarten, en uiteindelijk creëerde hij zijn eigen spel. Toen hij klaar was, begon hij het te delen met zijn familie en vrienden en verkocht het uiteindelijk aan het grote publiek. In 1981 kocht het bedrijf International Games voor $50.000 en later, in 1993, kocht Mattel op zijn beurt de rechten.

Nu je alles weet over UNO Online, doe je mee aan een online spel en perfectioneer je je spel om de beste Uno-speler op het web te worden. Zal je de eerste zijn die geen kaarten meer heeft?

Geniet van dit klassieke kaartspel dat wordt gespeeld in alle zwembaden en stranden, nu multiplayer, kies je tegenstander en wees sneller dan hem.

Wil je tips over hoe je de beste kunt zijn bij Uno Online?

Om de beste te zijn in Uno Online moet je goed op je tegenstanders letten. Houd altijd rekening met het aantal kaarten dat zij in hun hand hebben en de kaarten die zij spelen. Bewaar de +2 en +3 kaarten voor noodgevallen. Speel ze niet te vroeg, je kunt ze nodig hebben voor het geval een tegenstander zonder kaarten komt te zitten. Ook moet je de hoge kaarten eerst wegdoen. Als je het spel verliest, zullen de hoge kaarten meer punten geven aan de winnaar van het spel. Als je de kans hebt, verander dan vaak van kleur. Gebruik actiekaarten verstandig, ze kunnen het verloop van een spel veranderen, zelfs als je aan het verliezen bent. Werk samen met andere spelers om te voorkomen dat iemand anders dan jij het spel wint. En tenslotte, laat kaarten strategisch vallen, zodat je altijd zoveel mogelijk variatie in kleuren en nummers overhoudt om te kunnen reageren op elke kaart die je tegenstanders spelen.

Wist je dat Uno Online gebaseerd is op een traditioneel kaartspel?

Het idee voor het oorspronkelijke kaartspel ontstond als een evolutie van het spel "Crazy Eights". Dit kaartspel wordt gespeeld met een Frans kaartspel en het mechanisme lijkt erg op Uno. In dit spel hebben de cijfers en sommige nummers acties toegewezen die gelijkwaardig zijn aan de Uno-kaarten.

Wil je wetenswaardigheden weten over de originele Uno?

Het zal u verbazen dat de uitvinder van de Uno 8.000 dollar in de creatie ervan heeft geïnvesteerd om er 5.000 dollar voor terug te krijgen toen het in de handel kwam, en dat hij het uiteindelijk jaren later voor 50.000 dollar aan Mattel heeft verkocht. Tot op de dag van vandaag blijft de verkoop van Uno jaar na jaar stijgen en zijn er meer dan 50 versies van het spel uitgebracht. Bovendien wordt Uno geacht bij te dragen tot de ontwikkeling van de motoriek in het kleuteronderwijs, en op een leuke manier kleurherkenning en nummerherkenning bij te brengen. Het verbetert ook de strategische vaardigheden en eenvoudige wiskundige berekeningen.

Besturingselementen
 • SELECTEREN

Minitorneos, chat & make friends

Tags

🕹️ Welke games zijn vergelijkbaar met UNO Online?

 1. Clash Of Goblins
 2. Governor of Poker 3
 3. Golden Spider Solitaire
 4. Uno Disco
 5. Clash of Armour

❤️ Welke zijn de nieuwste %categorie% die lijken op UNO Online?

 1. 3 Kings
 2. Mahjong Zen Garden
 3. Crystal Connect
 4. Flames & Fortune
 5. Heroes: Card Battles

🔥 Wat zijn de meest gespeelde games zoals UNO Online?

 1. Dominoes Classic
 2. Rummikub
 3. Governor of Poker 3
 4. Monopoly
 5. UNO!™