Pacman

Pacman

14,697,083 Speelt

Vind het leuk
3.8 - 79K stemmen
Meh
Toevoegen aan favorieten
Spel gepauzeerd

Hoe speel je Pacman?

Pac-Man spelen is heel eenvoudig. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk punten te scoren in één spel. Om dit te doen, moeten we ons personage door ingewikkelde doolhoven leiden en de punten opeten. Als we ze allemaal hebben, gaan we door naar het volgende scherm.

Om het wat ingewikkelder en leuker te maken, zijn er de geesten: kleurrijke wezens die ons achtervolgen en ons personage doden als ze erin slagen hem aan te raken. Als we echter een van de speciale punten verslinden, krijgt ons personage de mogelijkheid om ze voor een beperkte tijd te verslinden (wat extra punten oplevert). Tot slot zijn kersen een speciaal voorwerp dat ook punten oplevert.
In Pacman online kun je drie personages besturen: Pacman, Mevrouw Pacman en het Koekiemonster. Daarnaast kun je kiezen voor een turboversie die de gameplay van dit klassieke spel versnelt.

Google Pacman doodle versie

Google Pac-Man werd uitgebracht op 21 mei 2010 om de dertigste verjaardag van het origineel te herdenken. Google Pac-Man verscheen voor het eerst op de startpagina van de toonaangevende zoekmachine van internet. Het was een versie zonder toevoegingen en volledig trouw aan het origineel, die gemakkelijk kon worden gespeeld met behulp van de pijltjestoetsen op het toetsenbord. Het was een groot succes en vermaakte een aanzienlijk aantal gebruikers.
Daarnaast zijn er nog andere versies van Pacman, zoals Ms. Pac-Man, Pac-Man 3D RTX of Pac-Xon Deluxe.

Wie heeft PACMAN gemaakt?

Toru Iwatani, een Japanse ontwerper van videospellen, is de creatieve vader van Pac-Man. Toen Pac-Man werd uitgebracht (22 mei 1980), werkte Toru voor een van de grootste namen in de industrie, ontwikkelaar Namco. Aanvankelijk draaide de software op een van de traditionele arcademachines. In de jaren 80 won het het Guinness World Record voor meest succesvolle videospel in de geschiedenis.
Daarna heeft Pacman talloze versies en aanpassingen gehad voor de meest uiteenlopende platforms. Tegenwoordig kun je het spel spelen op mobiele telefoons, computers, draagbare en desktopconsoles, tv-toepassingen...

Pac Man, het massaverschijnsel.

Bijna iedereen van ons heeft wel eens een van de Pac Man-spellen gespeeld. En zelfs degenen die dat niet hebben gedaan, kunnen de belangrijkste kenmerken van zijn universum herkennen. Naast de videogame is Pac Man een icoon van de populaire cultuur dat regelmatig opduikt in kledinglijnen, allerlei evenementen, films en tv-series. De vertederende gele eter is te zien geweest in de presentatie van een Olympische Spelen (Tokyo 2020), in verschillende afleveringen van The Simpsons of in de tweede aflevering van Guardians of the Galaxy.

Besturingselementen
 • MOVE

Gameplays

Er zijn nog geen gameplays

Minitorneos, chat & make friends

Tags

🕹️ Welke games zijn vergelijkbaar met Pacman?

 1. Plants Vs Zombies
 2. Google PacMan
 3. Bomb It 3
 4. Cat Mario
 5. Bomb it 6

❤️ Welke zijn de nieuwste %categorie% die lijken op Pacman?

 1. Super Ryona World 3
 2. Plants vs Zombies War
 3. Dungeon Heart
 4. Covemount
 5. The Doomsday Zone Remastered